Hoeveel kost een website op maat?

Jens RoyakkersWebdesign

Een website is essentieel voor zowat elke zelfstandige of KMO. Het is een uithangbord van je zaak en moet een goede indruk achterlaten, de juiste informatie helder weergeven en potentiële klanten omzetten naar klanten (conversie).

Waarom betalen voor een website?

Er bestaan diensten die je een gratis website kunnen aanbieden, zoals Wix, maar die laten zelden een goede indruk achter. Ze zien er nooit echt mooi uit, kosten tijd, en stralen alles behalve een betrouwbaar imago uit. Het gebrek aan een eigen domeinnaam laat ook een slechte indruk achter. Een website is een kleine investering die zichzelf terugbetaalt, als die doeltreffend is.

Het is belangrijk kritisch te zijn over een website voor je bedrijf of zelfstandige activiteit: doet mijn website wat ik wil? Helpt deze site mij aan meer klanten? Laat ik een goede en blijvende indruk achter?

Wat bepaalt de prijs van een website?

De kosten van een website kunnen we samenvatten in drie categorieën: ontwerp & ontwikkeling, onderhoud en opstartkosten.

Het ontwerpen en ontwikkelen van een website is zowat de duurste kost. Welke functies je juist op je website wil bepaalt hoeveel het ontwerp kost. Een website met enkel wat informatie en foto’s is natuurlijk niet zo duur als een ingewikkelde website vol informatie of een blog.

Het onderhoud van een website, dat bestaat uit het hosten (laten draaien van je website op een server) en een domeinnaam. Eventueel kan je ook voor een onderhoudscontract kiezen om je website regelmatig te onderhouden. Dit kan je gemiddeld zo’n 50 tot 200 euro per jaar kosten.

Soms zijn er ook eenmalige opstartkosten voor je website. Als je bijvoorbeeld een nieuw logo wenst, of een volledig nieuwe huisstijl. Ook het gebruik of laten maken van professionele foto’s is niet gratis, door de auteursrechten, maar zeker geen grote kost.

Laat ons je website maken

We werken uitsluitend met studenten om betaalbaar te blijven

Betaalbaar

Door een gunstig fiscaal regime voor studenten en beperkte vaste kosten zijn we goedkoper dan de concurrentie.

Altijd tevreden

U bepaalt pas als u volledig tevreden bent met uw website.

Mobiel

Al onze websites werken perfect op zowel laptops, grote schermen, smartphones en tablets.